Lifestyle

Plezier voor vier pootjes

Ze zeggen weleens dat een huishouden niet compleet is zonder huisdieren, en dan vooral een hond als huisdier. Ik ben het daar wel mee eens. Het is zo’n verrijking en het diertje leert je weer hele nieuwe dingen die mensen je niet leren. Zo’n waardevolle vriend en dierbaar gezinslid gun je natuurlijk een prachtig leven. In deze blog vertel ik je hoe je het leven van je viervoeter zo leuk mogelijk kan maken. Lees je mee?

Lekker ergens achter aan hollen

Als er iets is wat honden graag doen, is het ravotten in de natuur. De meeste honden vinden het prachtig om achter een tennisbal aan te rennen. Maar niet iedere hond vindt dat leuk. Het is ook een beetje zoeken naar wat er bij jouw maatje past. Zo houdt mijn hond wel van voetballen maar niet van tennisballen. De volgende hond wordt misschien weer helemaal wild van stokken. Kijk wat er bij jouw hondje past en neem een dergelijk item mee tijdens de wandelingen.

Voor de waterrat

Niet iedere hond is gek op water maar als je hond ervan houdt, dan houdt die er ook echt van. Veel labradors zijn gek op zwemmen en zullen iedere sloot willen uitproberen. Dat is niet altijd handig of de bedoeling. Soms moet je jouw hondje dus goed in de gaten houden om te voorkomen dat hij of zij zichzelf in een modderpoel gooit. Maar vergeet ook niet dat de wandelingen er voor jouw hond zijn en hij of zij hier zijn energie kwijt kan en geluk uithaalt. Geef je hond dus ook genoeg ruimte om te zwemmen.

Snuffelen en zoeken

Veel honden vinden het leuk om mentaal uitgedaagd te worden. Dit kan je als baasje op verschillende manieren faciliteren. Je kan hier speciale hondenspeeltjes voor kopen en spelletjes mee doen, er bestaan zelfs hondenpuzzels! Zo moet jouw viervoeter echt werken voor de snoepjes die je wellicht als beloning geeft. Zeker als ze moeten snuffelen, kost dat ze een hoop energie!

Rusten en kauwen

Als laatste wordt je trouwe kameraad waarschijnlijk heel gelukkig van een knabbeltje hier en daar. Haal genoeg snoepjes en kluiven in huis maar let wel op dat het een traktatie blijft. Anders gaat het speciale eraf en riskeer je de gezondheid van je hond. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Met deze tips houd jij je hond tussen de dutjes en (tijdens) de wandelingen actief en geïnteresseerd. Veel plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *