Algemeen

Wat zijn de verschillen tussen een trouwpak en een gewoon pak

Hoera! Jullie gaan trouwen! Aan een bruiloft gaat een hoop planning vooraf, en één van de belangrijkste onderdelen voor de bruidegom is natuurlijk het uitzoeken van een fantastisch trouwpak. Je hebt vast al een beetje in het hoofd wat het moet worden! Wil je bijvoorbeeld een stropdas, of liever iets casuals? Nét als bij een trouwjurk, zijn er ook honderden mogelijkheden wat een trouwkostuum betreft. Toch vragen veel mannen zich één ding af: waarom niet gewoon trouwen in een normaal pak? Dat is immers vaak veel goedkoper. In dit artikel staan de drie grootste verschillen tussen een trouwpak en een gewoon pak. Natuurlijk kun je er alsnog voor kiezen om te trouwen in een gewoon pak, maar onthoud: trouwen doe je maar één keer.

Trouwpak word op maat gemaakt

Laten we eerlijk zijn: je wilt er natuurlijk fantastisch uitzien op je huwelijksdag. Een pak dat je ook naar het werk zou kunnen dragen, is dan meestal niet goed genoeg. Er komen bijvoorbeeld sneller kreukels in, of het is nét niet helemaal je perfecte maat. Normale pakken uit de winkel zijn namelijk gemaakt met voorbedachte maten, dit betekent dat het pak waarschijnlijk niet perfect zal passen. Een echt trouwpak word volledig op maat gemaakt, dit betekent dat je een kledingmaker jouw persoonlijke maten zal opnemen en het pak volledig naar jouw wensen zal aanpassen. Met zo'n op maat gemaakt pak ben je gegarandeerd van maatwerk, waarbij jij nog je wensen kunt doorgeven aan de kledingmaker.

De details

Deze wensen hoeven zich overigens niet te beperken tot alleen de maat van je trouwpak. Wanneer je kiest voor een op maat gemaakt trouwpak, kun je daar nog veel leuke extra's aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de cufflinks op je mouwen. Bij normale pakken zijn de cufflinks vaak gemaakt van plastic, en kunnen ze er nogal goedkoop uitzien. Bij een trouwpak hoeft dit gelukkig niet het geval te zijn! Zo beschikken de meeste winkels over een prachtige en uitgebreide collectie cufflinks, waarvan je de mooiste kunt uitkiezen. Ga je voor zilver, of ga je voor goud?

Professioneel advies

Wanneer je gaat trouwen, wil je er natuurlijk goed uitzien. Het is daarom zeer belangrijk om goed en eerlijk advies te ontvangen van de mensen die je zien vóór de bruiloft. Wanneer je een normaal pak gaat uitzoeken, krijg je vaak geen professioneel advies. Je staat alleen in een kleedkamer en moet zelf maar kijken of het pak je aanspreekt of niet. In een trouwwinkel gaat dit heel anders. Hier staan professionele stylisten voor je klaar om je van goed advies te voorzien. Zodat jij er stralend uitziet op de belangrijkste dag van je leven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *