Algemeen

Dé tips voor een topmagazijn

Grote en kleine bedrijven maken gebruik van een magazijn, tenminste als ze fysieke producten verkopen. Als het bedrijf klein is, kan een schuur of een extra kamer in het kantoor al genoeg ruimte bieden maar je hebt al snel een aparte hal of opslag nodig om al die spullen goed kwijt te kunnen. Je wilt immers niet achter de feiten aanlopen en bij een aankoop/bestelling erachter komen dat je het product niet op voorraad hebt, met een magazijn hoeft dat niet.

Alles op orde

Maar ja, hoe houd je dat nu bij? Een magazijn bloeit bij een goede ordening. Als je een magazijn gaat indelen, is het handig om bij te houden waar alles staat en de indeling te doen via een systeem. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van producten op alfabetische volgorde. Zo kan je gemakkelijk iets terugvinden als je het nodig hebt voor een bestelling of de aanvulling in de winkel.

Houd het bij

Zoals ik al zei, moet je dit ook bijhouden. Op deze manier blijft het duidelijk voor zowel je personeel als je klant wat je beschikbaar hebt en wat niet. Daardoor kan er geen verwarring ontstaan en kan je zelf altijd op tijd bij bestellen als een product dreigt op te raken. Hierdoor loop je dus nooit achter die eerdergenoemde feiten aan.

In de hoogte

Heb je veel magazijnruimte nodig? Maak dan ook gebruik van de hoogte in de hal die je tot je beschikking hebt. Door stellingen, kratten en/of pallets op elkaar te stapelen, kan je veel meer spullen kwijt en gebruik je de ruimte dus effectiever. Hierdoor hoef je dus ook bij groei niet meteen naar een grotere magazijnruimte te verhuizen.

Goed getild

Moet jouw personeel veel zware dingen tillen? Dat kan een hoop tijd en moeite kosten. Gelukkig los je dat op door er een hulpmiddel voor aan te schaffen. Ga voor een reachtruck. Deze zijn speciaal gemaakt om het werk in magazijnen te verlichten. Op de website van Trucks.nl. kan je zien wat er allemaal te koop staat en in welke staat deze reachtrucks verkeren. Maak eventueel een afspraak om de truck te bezichtigen en je hebt er zo weer een aanwinst bij voor je magazijn en voor je bedrijf in het algemeen.

Een schone zaak

In een magazijn sla je de spullen op die bij de klant terecht komen. Zorg dan ook dat het milieu daar ten alle tijden optimaal is en houd de hygiëne ook goed bij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *