Algemeen

Waar kan je bedrijfsafval kwijt?

Als je geluk hebt, gaat het goed met je bedrijf en is het gezond. En dan kan het best wel zijn dat je kan uitbreiden en groeien, als dat je ambitie is althans. Bij de groei van een bedrijf hoort meer productie, en bij meer productie hoort meer afval. Die hogere afvalproductie moet je natuurlijk wel meerekenen. Al dat extra afval dat je gaat produceren, gaat ergens belanden. En je bent een net bedrijf, dus je wil niet dat er achter je pand allemaal vuilniszakken rondslingeren. Afval moet je goed reguleren. En gelukkig zijn er afvalbedrijven die zich specialiseren in het goed opzetten van een afvalsysteem voor bedrijven die veel afval produceren.

Bedrijfsafval

Een bedrijf produceert ander soort afval dan huis- tuin- en keukenvuil. Met sommige afvalsoorten moet je heel voorzichtig omgaan, zoals chemisch afval. Daarvoor moet je altijd samenwerken met een professioneel afvalbedrijf dat chemisch afval verwerkt. In het algemeen geldt voor bedrijfsafval dat je een goed afvalsysteem kan kortsluiten met een afvalbedrijf. Je kan per afvalsoort een vuilcontainer huren. Met het bedrijf maak je dan afspraken. Denk daarbij aan hoe groot de container moet zijn, hoe veel het er moeten zijn (afhankelijk van hoe veel verschillende soorten afval je hebt), en hoe vaak de containers geleegd moeten worden. Je kan het zo zien: je huurt een container, maar je huurt ook de service voor het ophalen en legen van die container. 

Tips & tricks

Check van tevoren goed wat bij welk afval mag. Dan kan je beslissen welke containers je moet nemen. Denk je dat je vooral huishoudelijk afval produceert, maar in grotere hoeveelheden, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan rest, PMD, glas, papier/karton en eventueel organisch afval. Wat mag er bij rest? Alles wat je doorgaans in de prullenbak gooit, nadat je de rest uit het voorgenoemde rijtje eruit hebt gehaald. Wil je dat je papier niet alleen weggegooid, maar ook vernietigd wordt, dan kan dat ook. Dan moet je aangeven dat je archiefvernietiging in je abonnement wil opnemen. Zo kunnen je vertrouwelijke gegevens in een 100% gesloten circuit vernietigd worden. En uiteraard ontvang je na vernietiging een certificaat dat bevestigt dat jouw vertrouwelijke gegevens op een veilige manier vernietigd zijn. Nog iets anders dat handig is om te weten: op officiële feestdagen wordt er geen afval ingezameld. Maar er wordt wel zo omheen gepland dat het geen probleem gaat worden dat het afval op die dagen niet wordt opgehaald. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *