Vrije Tijd

Wat zijn de voordelen van een elektrische herenfiets?

Wij Nederlanders houden van fietsen. Al regent het pijpenstelen, alsnog gaan we op de fiets. De laatste jaren is de elektrische fiets erg populair en schaffen steeds meer mensen zo'n fiets aan. Natuurlijk brengt het een hoop voordelen met zich mee. Niet meer opboksen tegen die sterke wind en vliegensvlug door die drukte van het verkeer rijden. Tevens doe je ook nog wat aan training, als is dat uiteraard wel een stuk minder dan bij een normale fiets. In dit artikel wat informatie over het rijden met een elektrische fiets.

Het comfort van een elektrische fiets

Als je besluit om een elektrische fiets heren of dames te kopen is comfort heel belangrijk. Want je moet er wel zeker van zijn dat je elke dag met veel plezier naar je werk rijdt. Zo zijn er elektrische fietsen met een geveerde zadelpen en voorvork. Deze onderdelen zorgen net voor dat beetje extra comfort dat zo belangrijk is. Let tijdens een testritje op je elektrische fiets ook op je houding. Sommige elektrische fietsen hebben een rechte zithouding, terwijl je bij andere voorover gebogen zit. En banden, niet geheel onbelangrijk. Dikke banden zorgen ervoor dat je op elk wegdek comfortabel rijdt, terwijl dunne banden je meer snelheid geven. Maar voor dat laatste is het wel noodzakelijk dat je genoeg controle over de fiets houdt.

De motoren van een elektrische fiets

Er zijn drie type motoren die een elektrische fiets kan bevatten. Namelijk een achterwielmotor, middenmotor of voorwielmotor. De ondersteuning bij een achterwielmotor komt van achter en kan erg krachtig zijn. De middenmotor geeft je het meeste balans en zorgt voor een goede gewichtsverdeling. Bij een voorwielmotor lijkt het alsof je met veel kracht vooruit wordt getrokken. Advies is om alle drie de motoren uit te proberen, zodat je zelf kan bepalen wat het beste bij je past.

Ga je voor de lange afstand?

Elektrische fietsen zijn een prachtige uitvinding en niet voor niets rijden zoveel mensen er tegenwoordig op. Maar de mogelijkheid bestaat dat je net even wat langere afstanden moet maken. Dan kan je de koop van de elektrische fiets overslaan en overgaan tot de speed pedelec. De maximale snelheid van een elektrische fiets is namelijk 25 kilometer per uur, terwijl een speed pedelec gaat tot 45 kilometer per uur. Je zal begrijpen dat lange afstanden dan geen probleem meer zullen zijn. Houd er wel rekening mee dat je bij een speed pedelec een helm op moet doen en AM of B rijbewijs moet bezitten. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *