Wonen

Hoe hoog mag een overkapping zijn?

Wanneer je een overkapping voor je huis bouwt, wil je dat het een verbetering is, en geen doorn in het oog.Je  wilt dat het de aantrekkingskracht van het huis vergroot en een geweldige ruimte creëert om gasten te ontvangen. Een overkapping geeft je huis altijd een extra dosis luxe. Om de perfecte veranda te bouwen, moet je echter met veel factoren rekening houden. De dakbedekking, houtsoort voor de balustrade en vergeet de bodem niet. Je moet veilige en duurzame materialen gebruiken, zonder afbreuk te doen aan de visuele aantrekkingskracht.

Maar de belangrijke dingen eerst. Hoe hoog mag het dak zijn? Tuinkamers, garages en andere buitengebouwen mogen meestal één verdieping hebben. Een overkapping tuin mag maximaal 3 meter lang zijn. Maar u moet ook altijd de hoogtebeperkingen controleren die je in jouw regio mag bouwen voordat je met de bouw begint. Het is altijd goed om ervoor te zorgen dat de stormportiek en de overkapping binnen de richtlijnen vallen.

Naast de hoogte van het dak zijn er nog andere factoren waarmee je rekening moet houden:

Afstand van uw veranda tot uw eigendom

Sommige richtlijnen stellen dat uw veranda niet 2 meter voorbij de grens van je eigendom mag komen. Als dit gebeurt, is de veranda een verlengstuk op zich. Dit betekent dat je bouwvergunningen en bouwvoorschriften nodig hebt. Zorg er dus voor dat je weet wat er nodig is in jouw regio.

Mogelijkheid om de veranda te bouwen

Als je een doe-het-zelf-fan bent, moet je jezelf afvragen of je al het benodigde materiaal hebt om de klus te klaren. Kun je de fundering leggen, de vloer vochtbestendig maken, de vloer, stenen en het ander noodzakelijk materiaal plaatsen? Als je ervaring hebt met het uitvoeren van doe-het-zelfprojecten, is een veranda-kit met instructies gemakkelijk te volgen. Anders kun je beter hulp vragen aan experts.

Duurzaam hout

De kwaliteit van het hout dat je gebruikt, bepaalt de onderhoudskosten en hoe lang de veranda meegaat zonder veel reparaties. Sommige van de gebruikte houtsoorten zijn onder druk behandelde houten vlonders, cederhouten of Douglas Fir houten vlonders. Onder druk behandelde houten vlonders zijn de meest betaalbare van de drie, maar houd er rekening mee dat ze snel splinters opleveren. Terrasplanken van cederhout zijn duurder dan onder druk behandeld hout, en het stoot van nature termieten en andere insecten af. Een Douglas veranda daarentegen is veel duurzamer dan de twee, maar het is ook duurder. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *